Šešelj o incidentu: Aktivisti na relativno pristojan način izgurani

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj komentarisao je u parlamentu incident na promociji njegove knjige "U Srebrenici nije bilo genocida".

Izvor: B92

Četvrtak, 06.02.2020.

13:53

Šešelj o incidentu: Aktivisti na relativno pristojan način izgurani
FOTO TANJUG / MILICA NIKOLIC

On je naveo da su aktivisti Fonda za humanitarno pravo došli da ometaju skup, što, kako je rekao, radikali ne dozvoljavaju.

Šešelj je rekao da su aktivisti bili "izgurani na relativno pristojan način".

"Na skup su došli oni koji tvrde da se u Srebrenici dogodio genocid. Znate da su po našem mišljenju u tom slučaju sva sredstva dozvoljena. Žene ne tučemo, one su na relativno pristojan način izgurane, povreda nije bilo, a ako ih je i bilo, to znači da su se opirale", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

On je dodao da na njegove promocije može da dođe ko god želi i dodao da se ništa ne bi dogodilo da su aktivisti sedeli mirno.

Međutim, kako kaže, oni su došli da ometaju skup.

Šešelj je podsetio da se SRS zalaže za to da svi oni koji govore da se u Srebrenici dogodio genocid budu dovedeni pred sud i kažnjeni sa 20 godina zatvora.

Kada je reč o sali koju im je iznajmio predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, Šešelj kaže da su radikali deo vlasti i lokalnog parlamenta i da je normalno da im se dozvoli korišćenje tog prostora.

Naveo je i da njegova knjiga nije zabranjena, već je literatura od svetskog naučnog značaja.

U zgradi opštine Stari grad pred početak promocije knjige Vojislava Šešelja "U Srebrenici nije bilo genocida" sinoć došlo je do incidenta, kada su aktivisti Fonda za humanitarno pravo hteli da podele svoj "Dosije: Zločini nad Hrvatima u Vojvodini", a Šešelj zatražio od obezbeđenja da ih ukloni iz zgrade.

Među njima je bila i bivša direktorka Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić, koju je obezbeđenje takođe udaljilo iz hola zgrade Opštine Stari grad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: