U vojnu bazu stiglo 350 Amerikanaca iz Vuhana - sledi karantin

Oko 350 Amerikanaca prebačeno je u sredu sa dva vojna aviona iz kineskog grada Vuhana, žarišta koronavirusa, u američku vojnu bazu u Kaliforniji.

Izvor: B92

Sreda, 05.02.2020.

16:23

U vojnu bazu stiglo 350 Amerikanaca iz Vuhana - sledi karantin
Ilustracija: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Oni će po dolasku biti zadržani 14 dana u karantinu, saopštilo je američko Ministarstvo odbrane.

Avioni su sleteli u vazduhoplovnu bazu Travis, koja se nalazi na pola puta između San Franciska i Sakramenta, objavila je televizijska stanica KNTV.

Stejt department je u odvojenom saopštenju nagovestio mogućnost upućivanja novih aviona za evakuaciju, ne iznoseći detalje, preneo je Rojters.

Skoro 200 državljana SAD, većinom američkih diplomata i članova njihovih porodica, evakuisano je krajem prošlog meseca iz Kine.

Od koronavirusa, od kraja decembra do danas preminule su 492 osobe, dok je više od 24.500 ljudi zaraženo.

Bolest se proširila u više od 25 zemalja širom sveta, a najviše slučajeva otkriveno je u Kini, pre svega u provinciji Hubej, u kojoj se virus i pojavio, prenosi CNN.

Najviše zaraženih, ali i smrtnih slučajeva zabeleženo je u Vuhanu, gde je od virusa preminulo 362 čoveka, a zaražena je 8.351 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: