Erdogan i Putin: Hitne mere u Siriji

Putin i Erdogan razgovarali su dan nakon sukoba turske vojske i snaga sirijskog predsednika Bašara el Asada u sirijskoj provinciji Idlib.

Izvor: Beta

Utorak, 04.02.2020.

22:27

Erdogan i Putin: Hitne mere u Siriji
EPA/ ALEXEI DRUZHININ

U tom sukobu je poginulo više od 20 osoba.

Turska će odgovoriti na "najjači način" u slučaju novog napada sirijskih snaga na njene vojnike, upozorio je večeras turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom koji podržava Damask.

Predsednici dve države, saglasili su se u telefonskom razgovoru da preduzmu hitne mere kako bi koordinirali akcije dve zemlje u Siriji.

Napad na turske snage predstavlja udarac zajedničkim, tursko-ruskim, naporima za rešavanje situacije u Siriji, rekao je Erdogan.

Rusija podržava sirijske vlasti, a Turska određene pobunjeničke grupe u Siriji.

Međutim, te dve zemlje i pored podrške različitim stranama, pojačale su saradnju u cilju rešavanja sirijskog konflikta.

Ankara poslednjih dana sve više kritikuje Moskvu optužujući je da ne vrši dovoljan pritisak na sirijske snage koje su pre dva meseca pokrenule ofanzivu u Idlibu, pretežno pod kontrolom pobunjenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: