Prvi radni dan na dužnosti: Na zidu Rugova, Tači "uklonjen"

Novoizabrana predsednica kosovskog parlamenta Vjosa Osmani je prvog radnog dana na novoj dužnosti uklonila fotografiju Hašima Tačija iz svoje kancelarije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 04.02.2020.

12:01

Prvi radni dan na dužnosti: Na zidu Rugova, Tači
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Umesto Tačijeve fotografije okačila je portret prvog kosovskog predsednika Ibrahima Rugove.

Prvi gost u njenom novom kabinetu je bio američki ambasador u Prištini Filip Kosnet, prenela je prištinska Gazeta ekspres.

Osmanijeva je, inače, juče preuzimajući novu dužnost rekla da tokom svoje 20 godina duge političke karijere nikada nije zaboravila na savet koji joj je dao Rugova: "Da je uprkos svim preprekama volja naroda najvažnija".

Inače, Osmanijeva je na funkciji predsednika parlamenta zamenila poslanika Pokreta Samoopredeljenja Glauka Kunjufce, koji je na to mesto izabran na konstitutivnoj sednici parlamenta, 26. decembra prošle godine.

Konjufca je morao da se povuče sa te pozicije na zahtev koalicionog partnera Demokratskog saveza Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: