"Hvala, doviđenja i dobro da smo vas se rešili"

Hvala, doviđenja i dobro da smo vas se rešili, poručila je Britancima šefica Stalnog predstavništva Hrvatske pri EU u Briselu, ambasadorke Irene Andrasi.

Izvor: B92

Utorak, 04.02.2020.

17:15

Foto: Tanjug/AP/Virginia Mayo

Kako otkriva Fajnenšel tajms, ona je to izjavila na poslednjem sastanku u Savetu EU uoči Bregzita krajem prošle nedelje.

Preciznije, ambasadorka Andrasi je na engleskom jeziku rekla “Thank you, goodbye and good riddance”, a Fajnenšel tajms piše kako je verovatno pomislila da “good riddance”, što je izraz koji na engleskom znači da je dobro da se neko nekoga rešio, znači “good luck”, srećno. Ili je znala da ne znači, ali je bio lapsus. Kako bilo, britanski ambasador Tim Barov nije se uvredio i shvatio je to kao lapsus koji je jednostavno dobrodušan i smešan.

"Sve je prošlo u najboljem redu, bila je to greškica", kaže jedan diplomatski izvor za Večernji list.

Na slučaj se kao na šalu osvrnula i Irena Andrasi. Ona je na Tviteru napisala: "Još jedna stvar koju delimo s našim britanskim prijateljima - dobar smisao za humor".

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/izjava-hrvatske-diplomatkinje-zavrsila-u-medijima-to-je-posljednja-sluzbena-izjava-iz-eu-1376983 - www.vecernji.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: