Bez koronavirusa u regionu: Muškarac iz bolnice u Osijeku negativan na testovima

Zdravstveni nalazi 26-godišnjeg pacijenta iz Đakova, koji je smešten u bolnici u Osijeku, pokazuju da on nema koronavirus.

Izvor: B92

Nedelja, 02.02.2020.

20:10

Bez koronavirusa u regionu: Muškarac iz bolnice u Osijeku negativan na testovima
Ilustracija: EPA JAWAD JALALI

"Juče smo radili uzorke krvi i gornjih disajnih puteva. Jedan je test bio blago pozitivan, a drugi takozvani potvrdni test, i juče i danas, bio je negativan. Želeli smo da napravimo i test iz iskašljaja, ali pacijent ne kašlje i dobro se oseća, tako da ne možemo dobiti uzorak", rekla je direktorka Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić

Nalazi su poslati tvorcu testa iz Instituta u Berlinu, jer je obaveza klinike da referentnim centrima pošalje uzorak za dodatnu potvrdu.

"Bolesnik ne kašlje i dobrog je opšteg stanja. On će verovatno biti pod određenim zdravstvenim nadzorom dok se ne vidi razvoj bolesti", rekla je Markotić.

Pacijent je desetog dana po povratku iz Kine dobio temperaturu od 38 stepeni, primljen je u bolnicu u Osijeku i stavljen u izolaciju.

U Hrvatskoj zvanično trenutno nema obolelih od koronavirusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: