"Gaziš slobode ove zemlje - strpaćemo te u prvi avion i pobrinuti se da se više nikada ne vratiš", pa Negzit

Lider holandske desničarske Slobodarske partije Gert Vilders izjavio je da će, ako postane premijer Holandije, pripremiti mehanizam za Negzit i napuštanje EU.

Izvor: B92

Nedelja, 02.02.2020.

08:13

Ilustracija: Deposiphotos/boldg

Pre toga će, kako navodi, zaustaviti masovnu imigraciju iz islamskih zemalja.

Vilders, poznat po svojim anti-islamskim stavovima i koji od 2004. godine živi pod zaštitom holandskih specijalnih snaga, nakon što je Al-Kaida raspisala nalog za njegovo ubistvo, rekao je za zagrebački Jutarnji list da bi trebalo zatvoriti granice za tražioce azila i smanjiti poreze za radnike.

"Ako poštuješ ustavne zakone i pravne akte ove zemlje, ako ceniš i uživaš naše slobodarske vrednosti, ko god da jesi i odakle god da jesi, ova će te zemlja maksimalno štititi. Ako pređeš tu granicu, ako se drzneš da tretiraš žene kao građane drugog reda, ako praktikuješ šerijat, ako osakaćuješ svoju decu, ako učestvuješ u terorističkim aktivnostima, ako gaziš slobode ove zemlje - strpaćemo te u prvi avion, oduzeti ti državljanstva i pobrinuti se da više nikada ne kročiš na ovo tlo", rekao je Vilders.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: