Grčka pojačava bezbednost na granici s Turskom

Grčka pojačava bezbednost na svojoj poroznoj kopnenoj granici s Turskom, koju hiljade migranata koriste kako bi ušli u Evropu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/  Furian
Ilustracija: Depositphotos/ Furian

Na toj su granici, naime, raspoređeni dodatni čuvari koje podržava i mreža moćnih nadzornih kamera, saopštili su danas zvaničnici.

Zemlja se bori sa velikim porastom imigracije preko Turske i postala je glavna tačka njihovog ulaska u Evropu, preneo je AP.

Kampovi za migrante na grčkim ostrvima su pretrpani, a ove nedelje je najavljeno postavljanje plutajuće ograde koja bi blokirala migrantske brodove u Egejskom moru.

Na severoistočnoj kopnenoj granici sa Turskom, koja uglavnom ide uz reku Evros, vojska i policija pokrenule su zajedničke patrole, dok će policija angažovati još 400 graničara, rekli su zvaničnici.

Grčka je već postavila ogradu dužine 10 kilometara duž dela granice gde reka menja kurs, ali je ostao deo suve zemlje preko koje migranti lako mogli da pređu.

Kamere će biti postavljene na stubovima visokim 50 metara, a svaka će moći da pokrije 10 kilometara granice duge 200 kilometara.

U Grčku je prošle godine prema podacima UNHCR-a ušlo 75.000 migranata.

strana 1 od 573 idi na stranu