"Ne znam zašto je moja majka uhapšena, bila je na litiji. Hitno se vraćam u Crnu Goru" VIDEO

Poslanik opozicionog Demokratskog fronta u crnogorskom parlamentu Milan Knežević potvrdio je da je njegova majka jutros uhapšena.

Izvor: B92

Petak, 31.01.2020.

10:06

Screenshot/TV Prva

On je naveo da u ovom trenutku ne zna razlog hapšenja, ali da sigurno zna da je bila učesnik molebana i litija u Crnoj Gori u znak protesta zbog donošenja Zakona o slobodi veropispovesti.

Knežević je za Tanjug rekao da se hitno vraća u Crnu Goru.

"Osim greha što je moja majka, očigledno da nema drugog razloga zbog kojeg bi ona bila uhapšena i to sa lisicama na rukama", rekao je Knežević za Tanjug.

Ispričao je da su rano jutros uhapšeni njegova sedamdesetogodišnja majka, kao i njegov brat od strica i mnogi njegovi prijatelji i članovi Demokratskog fronta iz područja Zete.

Naveo je da je njegova majka, prosvetni radnik u penziji, uhapšena jutros oko pet sati kada je između 10 i 20 pripadnika Uprave policije sa maricom upalo u njegovu porodičnu kuću i izvršilo pretres.

U trenutku hapšenja njegove majke, kaže, ni on ni njegov mlađi brat nisu bili u Crnoj Gori, već u Beogradu.

Naveo je da nikako Zećanima ne mogu da oproste otpor koji su pružili prvih dana nakon donošenja zakona.

"Niti mogu da oproste ove molebane i litije koje ne samo u Zeti nego širom Crne Gore i regiona preplavljuju gradove i šalju jasnu poruku da mi nećemo odustati od ove naše borbe", kaže Knežević.

Nakon što je čuo vest o hapšenju njegove majke, Knežević je odlučio da se hitno vrati u Crnu Goru.

Poručio je crnogorskom ministru unutrašnjih polsova, direktoru policije i "svoj toj satrapskoj nomenklaturi Mila Đukanovića" da će za nekoliko sati biti u Crnoj Gori.

"Sve ono što su planirali da urade, a primenili su nad mojom majkom i nad ljudima iz Zete ja im stojim na raspolaganju, pa neka odmah otpočnu na graničnom prelazu", naveo je Knežević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: