Vulin: Vučić je jedini državnik na Balkanu koji vodi mirovnu politiku

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedini državnik na Balkanu koji vodi bezuslovnu mirovnu politiku.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.01.2020.

12:16

Vulin: Vučić je jedini državnik na Balkanu koji vodi mirovnu politiku
EPA/KOCA SULEJMANOVIC

"Čini to često na svoju političku štetu, ali je jedini koji to radi i Srbija je garant mira, bez obzira koliko nama nekada bilo teško da sačuvamo mir", rekao je ministar za televiziju Pink.

On je istakao i da je Vojska Srbije zahvalna svojoj državi i vrhovnom komandantu Vučiću na ogromnoj podršci i svakodnevnom radu.
"Vojska uvek sledi državu. Kakva je država, takva je i vojska. Ako imate vrhovnog komandanta koji je u stanju da vam pomogne, uvek želi da vam pomogne i koji uvek hoće da uputi druge državne organe da budu na usluzi vojsci i odbrani zemlje, vi ćete onda imati uspešnu vojsku. To se sada vidi", naveo je Vulin.
On je rekao da je vojska dobra ukoliko je takvo političko stanje u državi, odnosno ukoliko postoje mir, stabilnost i sigurnost.
"Srbi vole svoju vojsku, hoće da pomognu i hoće da budu deo svoje vojske. Još kad imaju državu koja im to omogućava, onda sigurno imaju i odlične rezultate", poručio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: