Si Đinping: Prevazići ćemo bolest

Šredsednik Kine Si Đinping kazao je da je kineski narod posvećen ozbiljnoj borbi protiv širenja novog koronavirusa, prenosi Kineski radio internacional.

Izvor: Crionline

Sreda, 29.01.2020.

13:05

Si Đinping: Prevazići ćemo bolest
EPA-EFE/ NYEIN CHAN NAING/ arhiva

"Život i zdravlje ljudi su prvi prioriteti, a najvažniji zadaci su prevencija i kontrola virusa. Lično sam naredio napore, verujem da ako ojačamo naše samopuzdanje , pomažemo jedni drugima, kontrolišemo i vodimo računa o prevenciji i usvojimo pravila, prevazići ćemo bolest“, istakao je predsednik Si.

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adanom Gebrejesus kazao je juče u Pekingu da Kina otvoreno objavljuje informacije, blagovremeno identifikuje patogene i proaktvino deli relevantne sekvence gena virusa sa SZO.

On je dodao da se svet divi odlučnim akcijama kineske vlade u borbi sa novim koronavirusom.

„Verujem da će mere koje Kina preduzima efikasno držati bolest pod kontrolom, a vremenom se i rešiti bolesti“, kazao je Gebrejesus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: