"Moskva se ne pridržava sporazuma o Siriji"

Rusija se ne pridržava sporazuma iz Sočija i Astane u severozapadnoj sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Izvor: B92

Sreda, 29.01.2020.

12:30

Ilustracija: Depositphotos/ eltoro69

Erdogan se oglasio nakon što su sirijske vladine snage bombardovale delove te oblasti.

Turski predsednik je rekao da je Turska obavestila Rusiju da joj ponestaje strpljenja, dodajući da će učiniti ono što bude neophodno, prenosi Rojters.

Nova bombardovanja u Idlibu povećala su zabrinutost da će uslediti novi talas izbeglica iz tog dela Sirije, u kojem živi oko tri miliona ljudi.

Istovremeno, AP javlja da su sirijske vladine snage, koje podržava Moskva, zauzele grad Maret al-Numan, jednu od glavnih strateških tačaka pobunjenika u provinciji Idlib.

Taj grad, koji je u rukama pobunjenika od 2012. godine, nalazi se na auto-putu koji povezuje Damask i Alep na severu zemlje i smatra se ključnim za snage predsednika Bašara al-Asada.

Zauzimanje tog grada je poslednji u nizu vojnih trijumfa sirijskog predsednika, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: