"Važna je pomoć, a još važnije što smo ovde i uvek zajedno"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je važna svaka novčana pomoć Srbije mestima u RS i Federaciji sa većinskim srpskim stanovništvom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.01.2020.

11:12

EPA-EFE/ Szilard Koszticsak

Dodik je u Mrkonjić gradu dodao da je još važnija poruka zajedništva koja se šalje današnjoj posetom.

Dodik, inače domaćin posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Mrkonjić gradu, rekao je okupljenim građanima ispred opštine da je Mrkonjić grad - "grad heroj", imajući u vidu da je posle rata u BiH bio devastiran, ali je obnovljen, zahvaljujući volji građana da se grad razvija, i pomoći RS i Srbije.

"Uvek su novčana sredstva važna, ali poruke koje se šalju njegovom posetom danas su važnije više od novca. Da ovde dođe, da bude s nama, da zajedno promovišemo naše vrednosti - da smo okupljeni oko ideje koje su nama važne, oko naše RS, Srbije, oko naše Srpske pravoslavne crkve", poručio je Dodik.

On je istakao da SPC treba i mora da ostane jedinstvena na svim prostorima, pa i u Crnoj Gori.

"Moramo da odbacimo svaku mogućnosti da se tamo pravi neka druga crkva naspram SPC", rekao je Dodik.

Kako je naveo, važno je očuvati naš identitet u ovim smutnom, teškom vremenu, tako što ćemo biti okupljeni oko važnih stvari - našeg pisma, jezika, oko krsne slave, dodajući da je upravo SPC, kroz vekove, omogućila da se očuva identitet, jer bez nje, verovatno ne bi bilo ni našeg naroda.

"Mi smo deo velikog naroda, srpskog. Nismo bosanski Srbi i treba odbaciti svaki pokušaj da nam nametnu svaku vrstu priče i da ostanemo jedinstveni da zajedno sa Srbijom, i ne na štetu bilo kog drugog, afirmišemo isključivo naša prava. Ne smemo da oklevamo u tom pogledu. I dolazak predsednika Vučića u Mrkonjić grad i Drvar je snažna poruka u tom pogledu", rekao je Dodik.

On je podvukao da samo zlonamerni u današnjim posetama mogu da vide nešto pogrešno.

Predsednica RS Željka Cvijanović je istakao da je Vučićeva poseta znak jedinstva i dobre saradnje, kao i znak da Srbija stoji zajedno uz RS, i kada su teška vremena i kada treba podeliti radost.

Zahvalila je predsedniku, kao i svim insitucijama RS i Srbije koje, kaže, dobro sarađuju na korist građana.

"Ovo je grad veliki stradalnik, i nakon svih iskušenja, danas možemo s ponosom da kažemo da je ovo grad u koji se vratio život, uz podršku Srbije", rekla je Cvijanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: