Crna Gora najavila mere protiv ministra - savetnika u srpskoj ambasadi

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore najavilo je da će preduzeti mere protiv ministra - savetnika u Ambasadi Srbije u Podgoric.

Izvor: Tanjug
Podeli
depositphotos/xload
depositphotos/xload

Mere će biti preduzete, kako je najavljeno, zbog nepoštovanja Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

U delovanju ministra - savetnika Ambasade Srbije stekli su se, i nepobitno utvrđeni, postupci kojima se flagrantno krši slovo i duh Bečke konvencije, dobra vera i dobra praksa u međudržavnim odnosima i diplomatskim relacijama”, navedeno je u saopštenju iz tog resora.

U saopštenju se ne precizira na koji način je ministar - savetnik Ambasade Srbije u Podgorici “flagrantno” prekršio “slovo i duh” Bečke konvencije.

Navode da je u otvorenoj i veoma korektnoj komunikaciji, uz obostrano razumevanje, ambasador Srbije u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore precizno i detaljno obavešten o karakteru, kako kažu, ovih aktivnosti, kao i o odgovarajućim merama koje će preduzeti crnogorski organi.

Istovremeno, dodaje se, da se diplomata u zvanju ministra savetnika u Ambasadi Crne Gore u Beogradu ponaša i deluje primereno i uzorno, poštujući sve standarde i uzuse Bečke konvencije, pa, osim, pukog reciprociteta, stvarnih motiva i razloga za preduzimanje mera protiv nje nema.

strana 1 od 167 idi na stranu