Zakazan završetak suđenja vozaču autobusa Niš-ekspresa u kojem je stradalo osmoro ljudi

Osnovni sud u Nišu zakazao je u sredu izlaganje završnih reči na suđenju vozaču autobusa Niš-ekspres Milanu Zdravkoviću za 3. mart.

Izvor: B92

Sreda, 29.01.2020.

15:25

Zakazan završetak suđenja vozaču autobusa Niš-ekspresa u kojem je stradalo osmoro ljudi
Ilustracija: Depositphotos/ suwannar1981

Zdravković je optužen da je odgovoran za saobraćajniu nesreću na pružnom prelazu u Međurovu kada je u sudaru autobusa i voza život izgubilo osmoro ljudi, od kojih troje dece, 20. decembra 2018.

Analizom dopunskog saobraćajnog veštačenja ranije u sredu okončan je dokazni postupak, a nakon izlaganja završnih reči tužilaštva, okrivljenog i branioca sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Zdravković je optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer nije poštovao saobraćajne propise.

Prema tvrdnjama tužilaštva, on se ispred pruge nije zaustavio na znak „stop“, nije pogledao levo i desno da se uveri da li ide voz.

Međutim, dopunsko veštačenje koje je urađeno po nalogu suda pokazalo je, prema pisanju lokalnih medija, da deo odgovornosti snosi i mašinovođa, koji je mogao da izbegne tragediju, ali se ni on nije držao saobraćajnih propisa i reda vožnje.

Naime, veštak smatra da se voz kretao brže nego što je na toj deonici dozvoljeno, ali i da mašinovođa nije kočio kada je ugledao da se autobus ne zaustavlja na znak “stop”, već je to uradio kada je već bilo isuviše kasno.

Zdravković je vozio autobus u kojem je 21. decembra prošle godine nakon sudara sa vozom na pružnom prelazu u Donjem Međurovu poginulo sedam, a povređeno 29 putnika.

U pritvoru je bio oko tri meseca od kada se brani sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: