Evropska komisija savetuje svom osoblju odlaganje putovanja u Kinu

Evropska komisija savetuje osoblje da odloži sva putovanja u Kinu koja nisu od krucijalnog značaja, izjavio je komesar za krizno upravljanje Janez Lenarčič.

Izvor: B92

Sreda, 29.01.2020.

16:45

Evropska komisija savetuje svom osoblju odlaganje putovanja u Kinu
Getty images/Mark Renders

Preporuke osoblju Evropske unije, u vezi sa zabranom putovanja i preporuke grđanima izdaju nacionalne vlasti 28 država članica evropskog bloka, a ne EU.

Zvaničnici Komisije i diplomate EU savetovani su da odlože ili obustave sva putovanja u Kinu koja nisu krucijalna, izjavio je Lenarčič na konferenciji za novinare dodajući da je, takođe, preporučeno službenicima EU u Kini da se u ovoj fazi ne vraćaju u EU.

Evropska komesarka za zdravstvo Stela Kirijakides izjavila je da je do sada osmoro ljudi zaraženo koronavirusom u EU, potvrđujući da je četvoro zaraženih u Nemačkoj i još četvoro u Francuskoj.

Ona je rekla da bi EU mogla da izdvoji sredstva za pomoć u razvoju vakcine protiv novog virusa ako se situacija pogorša, ali da u ovom trenutku nema potrebe za tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: