Borel uoči posete Srbiji: Mnogo je važnog posla pred nama

Šef diplomatije EU Žosep Borel u prvu zvaničnu posetu Srbiji stiže 31. januara. Tokom dvodnevne posete Srbiji sastaće se s predsednikom Aleksandrom Vućićem.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.01.2020.

14:54

Borel uoči posete Srbiji: Mnogo je važnog posla pred nama
EPA-EFE/ CLEMENS BILAN

Borel će se sastati i s predstavnicima političkih stranaka i civilnog društva, najavljeno je u Evropskoj službi za spoljne poslove.

U Briselu je zvanično najavljeno da će Žosep Borel u Beogradu, u koji stiže nakon sutrašnje posete Prištini, boraviti do 1. ferbruara.

Pred svoj dolazak Borel kaže da njegova prva zvanična poseta Zapadnom Balkanu pokazuje predanost EU perspektivi regiona, njegovoj stabilnosti, bezbednosti i prosperitetu.

On dodaje da će Zapadni Balkan biti prioritet tokom njegovog mandata na mestu šefa EU diplomatije.

"Uzimajući u obzir moju ličnu rešenost da se napreduje u dijalogu pod pokroviteljstvom EU, želeo sam da prvo posetim Kosovo i Srbiju. Mnogo je važnog posla pred nama, uključujući i normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine”, poručio je Borel.

Visoki predstavnik EU napominje da želi da se tokom posete upozna sa Srbijom i Kosovom i njihovim građanima.

U Evropskoj službi za spoljne poslove navode da će se Žosep Borel u Srbiji sastati s predsednikom Aleksandrom Vučićem, stranačkim zvaničnicima, predstavnicima civilnog društva, kao i da će obići područje Nacionalnog parka Srbije.

Tokom boravka na Kosovu Borel bi trebalo da razgovara sa predsednikom Hašimom Tačijem i stranačkim i nevladinim predstavnicima, a planirana je i poseta Prizrenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: