Vučić: To su za nas teške poruke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da iz Podgorice stižu "teške poruke".

Izvor: B92

Sreda, 29.01.2020.

13:02

Vučić: To su za nas teške poruke
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Kako je naveo, reč je o "teškim porukama" poput ocene predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da su protesti "ludački", te, na primer, da će u Crnoj Gori biti "neka pravoslavna crkva".

"To su za nas teške poruke", rekao je Vučić novinarima na pitanje o izjavi Đukanovića, te istakao da to pitanje u Crnoj Gori ne može da se gleda samo kao versko, jer je naša crkva, ističe, i deo našeg nacionalnog identiteta.

On, kaže, nema nameru da se meša u crkveno, pogotovo ne u duhovno pitanje, jer, inače, nije veliki vernik, iako je pripadnik srpske crkve, u kojoj je kršten, i ne ide svakodnevno na liturgije.

Ali, kaže predsednik, srpska crkva ima veliki značaj po srpski narod:

"Srpska crkva je, sem duhovnog života, bila čuvar našeg nacionalnog bića. Vidite iz različitih izvora, tako i mnogih iz državnih struktura da kažu da to nije srpska, već će je nazvati 'nekom pravoslavnom crkvom'", primetio je Vučić.

Sutra će, ističe, tako uraditi na Kosovu, te u Hrvatskoj, kao pred Drugi svetski rat, kada su imali glupu ideju da to bude hrvatska pravoslavna crkva, pa su to promenili, objasnio je on.

Vučić je ukazao da srpski narod u Kistanju, Dobropoljcima, na primer, opstaje samo zbog postojanja manastira Krka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: