Mediji: "Sulejmanijev dželat" poginuo u Avganistanu

Visoki oficir američke CIA Majkl D'Andrea, za koga se smatra da je organizovao ubistvo iranskog generala Kasima Sulejmanija, navodno je poginuo u Avganistanu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.01.2020.

14:26

Mediji:

To su preneli iranski mediji.

Iranska novinska agencija Mehr navodi da je D'Andrea, poznatiji pod nadimkom "Ajatolah Majk", bio u američkom avionu koji su u ponedeljak oborili talibani, prenosi britanski Dejli star.

Za D'Andreu se navodi i da je organizovao potragu za vođom Al Kaide Osamom bin Ladenom.

Međutim, te tvrdnje za sada niko od američkih zvaničnika nije potvrdio.

D'Andrea se priključio CIA 1979. godine, a dobio je nadimak "Ajatolah Majk" zbog svojih operacija u Iranu, Iraku i Avganistanu

Smatra se da je bio zadužen za antiterorističke operacije, hapšenja, čak i za programe torture, a Njujork tajms je 2017. godine objavio da ga je administracija američkog predsednika Donalda Trampa imenovala za operacije u Iranu.

U avganistanskoj provinciji Gazni u ponedeljak se srušio američki avion, za koji su talibani tvrdili da su ga oborili i da je u njemu bilo 83 pripadnika američke vojske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: