Netanjahuov rival pohvalio Trampov plan, najavio doprinos ostvarenju

Lider saveza izraelskih partija centra Plavo i belo Beni Ganc označio je plan administracije SAD za mir na Bliskom istoku istorijskim.

Izvor: B92

Utorak, 28.01.2020.

09:37

Netanjahuov rival pohvalio Trampov plan, najavio doprinos ostvarenju
Foto: EPA-EFE/Abir Sultan

On je najavio da će raditi na njegovom ostvarenju nakon izbora u Izraelu 2. marta.

Ganc se u ponedeljak sastao u Beloj kući s američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Taj sastanak je bio jako neuobičajen jer se američki predsednici skoro nikada ne sastaju s liderima opozicije stranih zemalja, navode danas izraelski mediji.

Tramp se prethodno u Beloj kući sastao sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom.

Za razliku od sastanaka sa Netanjahuom Tramp se nije obratio novinarima zajedno sa Gancom.

Taj bivši komandant izraelske vojske je kasnije rekao novinarima da je njegov razgovor sa Trampom u Ovalnom ofisu bio važan i izuzetan i pohvalio predsednika SAD kao istinskog i hrabrog prijatelja Izraela.

"Plan Trampove administracije je značajan i istorijski", rekao je Ganc najpre na hebrejskom, a potom na engleskom jeziku, najavivši: "Radiću na primeni unutar stabilne funkcionalne izraelske vlade u tandemu sa drugim zamljama u našem regionu".

Članovi Gancove pratnje su rekli da je taj glavni politički rival Netanjahua zatražio od Trampa da ne pokreće primenu takozvanog Sporazuma veka pre izraelskih izbora 2. marta.

Frans pres komentariše da je Gancov sastanak sa Trampom dogovoren zbog tih izbora u vreme kada se Netanjahuu suočava sa optužbom za korupciju.

Agencija dodaje da je Tramp ipak odabrao Netanjahua da se s njim pojavi pred kamerama.

Netanjahu nije krio svoj entuzijazam kao i uvek u prisustvu Trampa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: