"Verovatno su koke špijuni tajno ubačene među koke nosilje"

Premijerka Ana Brnabić prenela je novinarima da je zatražila od ministara u vladi da se više ne bave svakodnevnim fabrikovanim aferama.

Izvor: B92

Utorak, 28.01.2020.

15:15

Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

Ona je od ministara zatražila da se bave građanima i privredom, kao i da budu na raspolaganju nadležnim organima za sve što može da ih zanima.

"Moja molba je da, kao u svakoj pravnoj i demokratskoj državi, moji ministri u svakom trenutku, pa i noću, vikendom i praznikom, kad god, budu na raspologanu svim nadležnim organima da daju sve informacije o tekućim istagama i o svemu što može da zanima nadležne organe", rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanje novinara o Krušiku.

Ali moramo, ističe premijerka, da stavimo tačku i da se bavimo građanima i privredom umesto fabrikovanim aferama.

Kaže da je poslednaj fabrikovana afera o farmi koka u Moroviću, gde je, prema tvrdnji Saveza sa Srbiju, gajena marihuana.

Branbićeva dodaje da su otišle kamere i snimile koke i da je videla da tamo nema marihuane, ali da su "verovatno koke špijuni tajno ubačene među koke nosilje" i zapitala da li je to tema kojom vlada treba da se bavi?

Brnabićeva ističe da postoji inflacija afera, svaki dan, zbog čega ministri ne mogu da se bave onim za šta imaju mandat, a to su stvari poput reformi paušala, poreske olakšice za start ap kompanije, programiranje u školama, naučno-tehnološki parkovi, oporezivanje...

Na pitanje Insajdera šta je otac ministra Nebojše Stefanovića radio sa delegacijom MUP-a u Italiji pri poseti fabrici oružja, Brnabićeva je uzvratila kontrapitanjem - šta je tu nedozvoljeno?

"Ja kažem da je to fabrikovana afera. Zašto vi kažete da je to afera, je l ste vi sud, je l ovo pravna država? Dok sud ne kaže svoje mišljenje i ne donese odluku, vi ne možete da kažete da je on uradio nešto što je protivzakonito", poručila je Brnabićeva i dodala da će se nadležne institucije baviti time i da ih treba pustiti da rade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: