Slučaj "Brajant": Gusta magla tokom leta, problemi nastali iznad Zoološkog vrta

Helikopter u kom se nalazilo devet osoba, uključujući Kobija Brajanta i njegovu ćerku, leteo je uprkos velikoj magli uoči pada u kalifornijskom mestu Kalabasas.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.01.2020.

03:49

Slučaj
AP Photo/Matt Hartman

Osmoro putnika i pilot su stradali u padu letelice u nedelju ujutru po lokalnom vremenu.

Mediji su preneli da su u nedelju zbog loših vremenskih prilika bile prizemljene čak i letelice policije Los Anđelesa, zadužene za nadzor grada iz vazduha.

Podaci iz kontrole leta sa aerodroma Burbank pokazuju da je pilot helikoptera uspostavio kontakt sa dispečerima nešto pre deset sati po lokalnom vremenu.

Dodaje se i da se helikopter u 9.40 okrenuo ka jugu, prema brdovitom predelu i pao je pet minuta kasnije.

O padu letelice je policiju obavestila grupa biciklista koja je primetila dim.

Podaci sa servisa za praćenje letova ukazuju da je helikopter naišao na probleme tokom leta iznad Zoološkog vrta u Los Anđelesu i da je potom kružio na niskoj visini, dok su se vremenske prilike pogoršavale.

U inicijalnim izveštajima je navođeno da je petoro osoba bilo u helikopteru, da bi zatim iz policije bilo saopšteno da je u padu letelice stradalo devetoro.

Potvrđeno je da su živote izgubili Kobi Brajant, njegova ćerka Đijana, trener bejzbola Džon Altobeli, njegova supruga Keri i ćerka Alisa, te košarkaški trener Kristina Moser.

Pročitajte još
Prvi snimci sa mesta nesreće: Helikopter Kobija Brajanta se zapalio, pa pao u Kalabasasu FOTO/VIDEO
Zbogom, Kobi
Svet u šoku posle smrti Kobija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: