Janeva izbačena iz sudnice

Optužena bivša šefica makedonskog Specijalnog tužilaštva, Katica Janeva, izbačena je iz sudnice pre završetka ročišta

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.01.2020.

18:41

Janeva izbačena iz sudnice
Ilustracija: Depositphotos/ Kuzmafoto

Kako javlja Plusinfo, zato što je vređala tužiteljku Lile Stefanovu.

Janeva je predstavnicu tužilaštva, koja se u sudnici pojavila kao svedok, nazvala "rospijom" i "go*narkom".

Advokatica Janeve Irina Frčkoska izjavila je da se ne slaže sa ovim ispadom, ali i dodala da je optužena bila prilično revoltirana jer je Stefanova u januaru iznela jedan stav, a sada iznosi drugi.

Katica Janeva se nikada nije mešala u moj rad, sve do decembra 2018. godine, kada je tražila pozitivno mišljenje o izricanju blažih mera osumnjičenima u slučaju "Imperija", rekla je tužiteljka Lile Stefanova kao svedok na današnjem ročištu.

Na pitanje odbrane optužene Katice Janeve, Stefanova je rekla da Janeva znala veoma malo o slučaju "Imperija".

Ona je navela i da su optuženi u toj aferi "skoro svaki put" uspevali da saznaju kakve će poteze protiv njih povući Specijalno tužilaštvo.

Katica Janeva optužena je za zloupotrebu službenog položaja, pošto je navodno obećala optuženim biznismenima da će imati blaži tretman tužilaštva u zamenu za novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: