Ponovo sukobi u Bagdadu; Bojeva municija i suzavac protiv demonstranata

Najmanje 14 osoba povređeno je u Bagdadu u novim sukobima demonstranata i policije koja pokušava da ih rastera iz centra iračke prestonice.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 26.01.2020.

12:17

Ponovo sukobi u Bagdadu; Bojeva municija i suzavac protiv demonstranata
EPA-EFE/ MURTAJA LATEEF

U južnom gradu Nasiriji povređeno je 17 ljudi.

Snage bezbednosti ponovo su upotrebile bojevu municiju i suzavac protiv demonstranata u Bagdadu i drugim iračkim gradovima, prenosi Rojters.

Novi pokušaj policije da rastera demonstrante dolazi nekoliko sati nakon što je populistički šiitski sveštenik Moktada al-Sadr, koji ima milione pristalica u Bagdadu i na jugu Iraka, najavio povlačenje iz antivladinih protesta.

Sadrove pristalice počeli su da se povlače sa demonstracija rano jutros, nakon njegove najave.

Snage sigurnosti uklonile su betonske prepreke u blizini Trga Tahrir u Bagdadu, na kojem mesecima okupljaju demonstranti i na jednom od mostova preko reke Tigar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: