Raste broj žrtava zemljotresa u Turskoj

Broj mrtvih u snažnom zemljotresu koji je pogodio istočnu Tursku se popeo na 35, javile su jutros vlasti novi bilans.

Izvor: Beta/AFP

Nedelja, 26.01.2020.

09:21

Raste broj žrtava zemljotresa u Turskoj
EPA-EFE/ STR

Broj povređenih u provincijama Elazig i Malatja se popeo na 1.607, saopštila je državna agencija za vanredne situacije (AFAD).

Zemljotres se dogodio u petak u 18.55 po centralnoevrposkom vremenu u provinciji Elazig, a američki geološki institut je izmerio da je bio magnitude 6,7.

Spasioci jutros nastavljaju pretraživanje ruševina u potrazi za preživelim u centru Elaziga, glavnog grada istoimene provincije, prenosi dopisnik agencije Frans pres.

Od petka je u ruševina pronađeno 45 ljudi živo.

Gotovo 80 zgrada se srušilo u Elazigu i Malatji, a 645 je teško oštećeno, naveo je isti izvor.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan obišao je juče dve pogođene provincje navodeći da će potrebne mere biti odmah donete da niko ne bio ostao bez smeštaja.

Turska se nalazi na trusnom tlu i tu zemlju često pogađaju zemljotresi. U zemljotresu magnitude 7,4 koji je 1999. godine pogodio Tursku, stradalo je 17.000 ljudi, od kojih oko 1.000 u Istanbulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: