Jedan od lidera Žutih prsluka napušta pokret

Jedan od lidera francuskog građanskog pokreta "Žuti prsluci" Erik Drue saopštio je da napušta pokret posle brojnih pretnji i zamora, preneo je list Parizijen.

Izvor: B92

Subota, 25.01.2020.

23:01

Jedan od lidera Žutih prsluka napušta pokret
Foto: EPA-EFE / CAROLINE BLUMBERG

Drue, vozač kamiona po profesiji, koji je predvodio brojne proteste pokreta od novembra 2017. godine, u petak je na Fejsbuku naveo da odlazi iz pokreta.

"Danas (u petak) je moj poslednji protest", naveo je Drue dodajući da više ne želi da zamara ljude u Parizu protestima.

Drue već nekoliko meseci pominje da sumnja u korist nedeljnih protesta u Parizu i ostatku Francuske. Pokret od 17. novembra 2018. godine organizuje proteste svake subote. "Žuti prsluci" su nezadovoljni opštom politikom francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Vozač kamiona je priznao da je bio žrtva pretnji i da mu se nije svidelo što su na društvenim mrežama objavljene privatne informacije o njegovom privatnom životu.

Drue je zahvalio svim ljudima u pokretu koji su se borili do kraja i dodao da će pamtiti prve proteste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: