"Iran spreman i za konflikt i za pregovore sa SAD"

Teheran ne isključuje pregovore sa SAD i pored toga što je u američkom napadu dronom ubijen Kasem Sulejmani, izjavio je iranski ministar spoljnih poslova.

Izvor: B92

Subota, 25.01.2020.

16:45

Ilustracija: Depositphotos/inBrackets

Mohamed Džavad Zarife je dodao da nikada ne isključuje mogućnost da "ljudi mogu da promene svoj pristup i shvate realnost"

Iako su tenzije između Teherana i Vašingtona povišene nakon istupanja SAD iz nuklearnog sporazuma krajem 2018. godine, Zarif je rekao da je Iran i dalje voljan da pregovara, iako je ponovio zahtev svoje zemlje da SAD prvo ukinu sankcije.

"Za nas nije važno ko sedi u Beloj kući, važno nam je kako se on ponaša, Trampova administracija može da ispravi prošlost, da ukihne sankcije i vrati se za pregovoarački sto. Mi smo i dalje za pregovaračkim stolom. Oni su ti koji su otišli", istakao je Zarif.

On je nagovestio da je Iran spreman i za konflikt sa SAD, mada nije precizirao na šta misli.

"SAD su nanele veliku štetu iranskom narodu. doći će dan kada će za to morati da plate. Mi imamo mnogo strpljenja", rekao je Zarif.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: