Protest "1 od 5 miliona", građani zbunjeni

Protest "1 od 5 miliona" večeras je u Vasinoj ulici nedaleko od Filozofskog fakulteta okupio znatno manje ljudi nego prethodnih subota.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: B92, arhiva
Foto: B92, arhiva

Protest je trajao i kraće nego ranije.

Izostao je i kamion sa koga su se ranije govornici obraćali, a ozvučenje je postavljeno na kombi vozilo.

Valentina Raković iz Pokreta "1 od 5 miliona" na pitanje novinara zašto ima manje građana i da li je na to uticala njihova izjava o mogućem izlasku na izbore, odgovorila je pitanjem: "Da li je to vaša lična procena?"

Dodala je da je bilo situacija kada ih je bilo i manje i da broj učesnika zavisi od građana.

O eventualnom izlasku na izbore, kazala je da će u utorak na konferenciji sve objasniti.

Upitana da li iza takve odluke stoje političari, ona je odgovorila odrečno i navela da iza saopštenja stoji Skupština pokreta "1 od 5 miliona".

Organizator Milovan Simović rekao je da zna da su građani zbunjeni i da će sve biti jasno za tri dana.

Među okupljenim građanima bilo je nezadovoljnih koji su uzvikivali "Bojkot, bokot", i nisu mu praktično dozvolili da više govori.

Učesnici su zatim krenuli u šetnju pored RTS-a, a protest su završili ispred Skupštine Srbije gde su se popeli na stepenište i razvili transparent na kome je pisalo "Bojkot 1 od 5 miliona". Odatle su poručili građanima da će se videti na konferenciji za medije u utorak.

Protest "1 od 5 miliona" ranije je dao rok od sedam dana Novoj stranci i Stranci moderne Srbije da proglase bojkot, a ukoliko se to ne dogodi, najavili su da će ih oni sprečiti da uđu u parlament tako što će pokret izaći na izbore. To saopštenje je inače izazvalo različite nedoumice i različita reagovanja.

Među okupljenima nije bilo političara.

strana 1 od 105 idi na stranu