Grenel: Prioritet obnova železničkog saobraćaja Beograd - Priština

Ričard Grenel je za američku agenciju AP ocenio da bi sporazum o obnovi železnickog saobraćaja između Beograda i Prištine bio važan za obe strane.

Izvor: Tanjug

Subota, 25.01.2020.

22:32

Grenel: Prioritet obnova železničkog saobraćaja Beograd - Priština
Foto: EPA-EFE/ Alexander Becher

On je poručio da je to postalo prioritet.

Grenel, koji je i ambasador SAD u Nemačkoj, rekao je da je uspostavljanje železničkih veza postalo prioritet nakon što su američki zvaničnici posredovali ove nedelje u postizanju dogovora o ponovnom uspostavljanju avionskog saobraćaja između Beograda i Prištine, posle 21 godine.

"Vizija predsednika Trampa se upravo dešava. Prednjači poslovna zajednica i fokus na otvaranje novih radnih mesta", naveo je Grenel u pisanoj izjavi za AP, a prenosi Vašington tajms.

Agencija podseća da je Grenel ove nedelje boravio u poseti Prištini i Beogradu i da je na konferenciji za novinare u srpskoj prestonici rekao da će se o detaljima sporazuma o obnovi železničkih usluga razgovarati na sastanku u Berlinu u ponedeljak.

Ističe i da je Grenel rekao da SAD žele da se dve strane fokusiraju na ekonomiju, nova radna mesta i prosperitet kao put ka normalizaciji odnosa.

Ukazuje i da je Grenel pozvao Beograd i Prištinu da uklone prepreke, koje su blokirale pregovore više od godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: