Razoran zemljotres pogodio Tursku, najmanje 14 osoba poginulo, 315 povređeno VIDEO

Najmanje 14 osoba je poginule u snažnom zemljotresu jačine 6,9 stepeni koji je danas pogodio istok Turske, a osetio se i u susednim zemljama.

Izvor: B92

Petak, 24.01.2020.

19:13

Razoran zemljotres pogodio Tursku, najmanje 14 osoba poginulo,  315 povređeno VIDEO
Ilustracija: Depositphotos/ destinacigdem

U zemljotresu je povređeno 315 osoba.

Državna agencija za prirodne katastrofe je dodala da je osam osoba poginulo u Elazig provnciji, dok je ostalih šest u Malatji.

Epicentar zemljotresa koji je izazvao i materijalnu štetu zabeležen je na dubini od 10 kilometara u provinciji Elazig, oko 550 kilometara istočno od prestonice Ankare, saopštio je Evro-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Rojters navodi da je zemljotres pogodio zabačenu i relativno retko naseljenu oblast, tako da će turskim vlastima biti potrebno nešto više vremena da procene tačnu štetu koju je načinio.

Državni mediji u susednoj Siriji i Iranu su izvestili da se zemljotres mogao osetiti i u tim zemljama.

Lokalni mediji u Libanu navode da se zemljotres osetio u Bejrutu i Tripoliju.

Rojters podseća da su Tursku u prošlosti pogađali snažni zemljotresi.

Više od 17.000 ljudi poginulo je kada je u avgustu 1999. godine zemljotres jačine 7,6 stepeni pogodio zapadni grad Izmit, oko 90 kilometara jugoistočno od Istanbula. Zemljotres se osetio u Iraku, Siriji, Libanu i Izraelu, prenosi Sputnjik internešnel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: