Pens i papa Franja - "To je za mamu, učinili ste me herojem"

Potpredsednik SAD Majk Pens našalio se da ga je papa Franja učinio herojem tokom neobično dugog današnjeg susreta u Vatikanu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/  VATICAN MEDIA HANDOUT
Foto: EPA-EFE/ VATICAN MEDIA HANDOUT

Rojters podseća da je Pens imao strogo irsko katoličko vaspitanje, ali je kasnije prešao u protestantizam, dok je ostatak njegove porodice ostao u Rimokatoličkoj crkvi.

Inače, Pensov razgovor sa papom Franjom u papskoj biblioteci trajao je otprilike sat vremena, dvostruko duže od sastanka pape sa američkim predsednikom Donaldom Trampom maja 2017. godine.

"Želim da izrazim najtoplije pozdrave u ime predsednika Donalda Trampa, koji je toliko uživao u svojoj poseti", rekao je Pens Franji pre nego što su novinari i fotografi izašli iz sobe.

Nakon privatnog razgovora, Pens je upoznao Franju sa svojom suprugom Karen i ostatkom delegacije, uključujući američku ambasadorku u Vatikanu Kalistu Gingrič i njenog supruga Njuta Gingriča.

Tokom razmene poklona, papa Franja je dao Pensu malu belu kutiju u kojoj je bila medalja.

"Ne želim ni da pitam", rekao je Pens uz smeh kada mu je papa pružio kutiju i dodao: "Ovo je za mamu".

Dok je napuštao papsku biblioteku, Pens je noseći malu belu kutiju rekao: "Hvala, Vaša svetosti, učinili ste me herojem ... Bog vas blagoslovio".

Papa Franja je Pensu dao i neke od njegovih nedavnih spisa, uključujući i poruku povodom Svetskog dana mira ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 573 idi na stranu