Suđenje Trampu: Papirni avioni, ukrštene reči, dremanje i aludiranje na Gospodara prstenova FOTO

Senatori, koji učestvuju u suđenju Trampu, "optuženi" su da tokom procesa u Senatu spavaju, igraju se i na druge načine krše pravila te ustanove.

Izvor: B92

Petak, 24.01.2020.

13:35

Suđenje Trampu: Papirni avioni, ukrštene reči, dremanje i aludiranje na Gospodara prstenova FOTO
Getty images/Isaac Brekken

Ukrštenice, "fidžet spineri" i najmanje jedan papirni avion primećeni su kod senatora, koji treba da odluče da li će Tramp ostati na mestu predsednika Sjedinjenih Američkih Država ili će morati da ukloni svoje stvari iz Ovalne kancelarije.

Senator iz Severne Karoline Ričard Bur, podelio je senatorima "fidžet spinere", rotirajuću igračku koja služi uglavnom za smanjenje nervoze i "ubijanje" dosade.

Majk Runds, senator iz Južne Dakote, fotografisan je ispred prostorije u kojoj se odvija suđenje sa jednom takvom igračkom.

Zabrana fotografisanja u Senatu, otežala je novinarima da dođu do fotografija sa suđenja. Međutim, bilo je i onih domišljatih.

Novinari Njujork Tajmsa, dosetili su se da pošalju karikaturistu u prostorije Senata koji će svojim skicama verno preneti atmosferu koja tamo vlada. Senator iz Ajdaha Džejms Riš, sedeo je nepokretan sa zatvorenim očima tokom saslušanja. Senator je porekao tvrdnje da je spavao.

"Slušao sam pažljivo sa zatvorenim očima", rekao je Riš.

Džim Inhof, republikanski senator iz Oklahome, takođe je primećen kako spava pre nego što ga je laktom prodrmao senator Tod Jang, koji sedi pored njega, prenosi BBC. Senatori, za koje pravila propisuju da ne smeju da napuštaju prostoriju tokom suđenja, su primećeni da upravo to rade. Najmanje 22 pripadnika Republikanske partije i devet demokrata su napuštali prostoriju tokom procesa, uključujući Bernija Sendersa i Ejmi Klobučar, predsednički kandidati Demokratske stranke.

Još jedan predsednički kandidat Elizabet Voren, primećena je od strane reportera Ej-Bi-Si- Njuza, kako igra "neodređenu igru na papiru".

Republikanac iz Kentakija Rend Pol, nekadašnji predsednički kandidat koji je pre dve i po godine napadnut u svom domu, primećen je kako rešava ukrštene reći i pravi papirne avione.

Telefoni, tableti i ostali elektronski uređaji, koji su česti na regularnim zasedanjima, tokom suđenja su zabranjeni. Senator Patrik Lihi iz Vermonta je izgovorio "moj dragoceni" (my precious) time aludirajući na čuvenu Golumovu repliku iz filma Gospodar prstenova.

Postoje i stroga pravila protiv unošenja hrane i jela, ali to nije sprečilo senatore da jedu čokolade i žvaću žvake.

Uprkos nezainteresovanom ponašanju pojedinih senatora, opšti je utisak da je većina senatora pažljivo pratilo proces suđenja i da su neki zdušno vodili beleške.

Tramp je tek treći predsednik koji je opozvan, ali je malo verovatno da će biti uklonjen sa mesta predsednika države usled većine koju Republikanska partija ima u Senatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: