Tači daje ostavku za šest meseci?

Priština -- Gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri tvrdi da će kosovski predsednik Hašim Tači podneti ostavku u narednih šest meseci i to zbog Specijalnog suda.

Izvor: Kossev
Podeli
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

Ocena Bahtirija je, prenosi Gazeta Express, da Tači neće dočekati kraj svog mandata u 2021, već da će pre toga podneti ostavku.

"Ako Samoopredeljenje (LVV) odustane od funkcije predsedavajućeg skupštine sada, onda će LDK morati da tu funkciju vrati za 6 meseci", rekao je Bahtiri, a na pitanje, zašto za 6 meseci dodao je:

"Predsednik će dati ostavku zbog Specijalnog suda. Tači svakako ne bi mogao da funkcioniše sa vladom koju vodi Kurti", prenosi Gazeta Express navode Bahtirija.

Ostavku zbog poziva Specijalnog suda, u junu prošle godine je dao i kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, koji je tada rekao da u Hagu ne želi da predstavlja instituciju premijera Kosova i da zbog toga daje ostavku. Ovaj primer nije pratio još jedan visoki zvaničnik, tada predsedavajući skupštine i stranački kolega Hašima Tačija, Kadri Veselji.

Sredinom prošle godine, u kosovskim medijima su se pojavili navodi da je Tači već ispitan u svom kabinetu u Prištini od strane Kancelarije specijalnog tužioca, preneo je KoSSev.

strana 1 od 95 idi na stranu