Lončar: Država neće tolerisati napade na medicinare

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas sa Mihajlom Jovićem i Aleksandrom Sićevićem, zdravstvenim radnicima iz kraljevačkog doma zdravlja.

Izvor: Tanjug

Petak, 24.01.2020.

12:03

Lončar: Država neće tolerisati napade na medicinare
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Oni su nedavno brutalno fizički napadnuti na svojim radnim mestima.

Razgovoru je prisustvovao i direktor ove zdravstvene ustanove.

Tom prilikom, Lončar je iskazao punu podršku zdravstvenim radnicima istakavši da su napadi na medicinare nedopustivi i da ih država neće tolerisati, saopštilo je resorno ministarstvo.

„Zdravstveni radnici svakoga dana maksimalno posvećeno i odgovorno obavljaju najvažniji posao- brinu o zdravlju naše dece, naših najmilijih, pri tome počesto zapostavljajući i svoje sopstvene porodice. Stoga je svaki vid napada na njih krajnje nehuman i apsolutno nedopustiv čin", upozorio je ministar.

On kaže da će se ovaj slučaj ispratiti do kraja, i apelovao na nadležne organe da počinioca adekvatno kazne. "Takođe, insistiraćemo, kao Ministarstvo, da se kazne za ovakva dela maksimalno pooštre, jer ne želimo da se ovakve stvari ikada ponove", ukazao je Lončar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: