Korona virus potvrđen u još tri zemlje

Novi slučajevi korona virusa, od kojeg je preminulo 17 osoba u kineskom gradu Vuhanu, prijavljeni su u Vijetnamu, Singapuru i Saudijskoj Arabiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/ ANDY RAIN
EPA/ ANDY RAIN

Pročitajte još:

Otkriven izvor zaraze novim virusom?

Treći grad u Kini pod karantinom; Otkazane proslave u Pekingu

Ministar zdravlja Vijetnama je saopštio da su dva kineska državljanina bila pozitivna na testiranju na korona virus, ali da su u dobrom stanju.

Kako se navodi, otac i sin koji su hospitalizovani 22. januara pošto su dobili simptome gripa, stigli su iz kineskog grada Vuhana, u kojem je virus prvi put identifikovan.

Singapur je takođe potvrdio prvi slučaj novog korona virusa na svojoj teritoriji. Kako navodi Ministarstvo zdravlja te zemlje, reč je o muškarcu (66) iz Kine koji je sa porodicom došao iz grada Vuhana 20. januara u Singapur i sada je u izolaciji u bolnici.

Jedan od njegovih suputnika takođe je hospitalizovan, a u bolnici je jedna žena (53), kineska državljanka iz Vuhana, koja je pozitivna na virus. Sva tri pacijenta su stabilno, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Jedna medicinska sestra iz Indije koja radi u bolnici na jugu Saudijske Arabije zaražena je korona virusom, potvrđeno je iz indijskog ministarstva spoljnih poslova. Testirano je oko 100 indijskih medicinskih sestara, uglavnom iz Kerale, i nema više slučajeva zaraženih, navodi se u saopštenju.

strana 1 od 573 idi na stranu