"Demokratije nisu imune na antisemitizam"

Predsednik Izraela Rivlin zahvalio svetskim liderima za to što su izrazili "solidarnost s jevrejskim narodom" svojim prisustvom na Svetskom forumu Holokausta.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.01.2020.

14:53

Foto: EPA-EFE/ ABIR SULTAN / POOL

Govoreći na početku ceremonije on je rekao da se "antisemitizam ne završava sa Jevrejima" i antisemtizam i rasizam označio kao "maligne bolesti", dodavši da "nijedna demokratija nije imuna", preneo je AP.

Rivlin je naglasio da jevrejski narod zna da "ako se ne sećamo, istorija se onda može ponoviti".

Za Izrael je rekao da nije kompenzacija za Holokaust.

"On je osnovan jer je to naša domovina, Izrael više nije žrtva. Mi ćemo uvek braniti sebe i naš narod", rekao je izraelski predsednik.

Skupu koji se poklapa sa 75. godišnjicom oslobođenja logora smrti Aušvic prisustvuje više od 40 zvaničnika iz celog sveta, uključujući predsednike Rusije, Francuske, Nemačke, Srbije, Italije i Austrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: