Uhapšeno 12 osoba: Razbijena velika grupa narko-dilera

U međunaronoj akciji na Tenerifima razbijena je grupa koja se bavila trgovinom narkoticima i koja je bila povezana sa kolumbijskim i peruanskim kartelima.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.01.2020.

13:23

Uhapšeno 12 osoba: Razbijena velika grupa narko-dilera
Ilustracija: Depositphotos/ deeblue

U akciji je uhapšeno 12 osoba, saopštio je Evropol.

Uhapšeno je 11 državljana Španije i jedan Kolumbijac, kojima je oduzeta imovina vredna dva miliona evra.

Kako se navodi, istraga protiv tih osoba pokrenuta je nakon prikupljenih informacija o velikom kretanju novca na Tenerifima, odnosno o pranju novca.

Akciju su zajednički sproveli Evropol, Španska civilna garda, Nacionalna policija Kolumbije i američka DEA.

Članovi te kriminalne mreže distribuirali su kokain po celoj zemlji nakon što je na Kanarska ostrva stizao iz Južne Amerike.

Osumnjičeni su drogu skrivali u kamp-prikolicama koje su putovale između Kanarskih ostrva, a tokom jednog takvog prenosa zaplenjeno je 60 kilograma kokaina skrivenog u prikolici.

Oni su kriminalne aktivnosti prikrivali legalnim biznisom, a kako se dodaje, u svom vlasništvu su imali prodavnice automobila i auto-servise, što im je olakšavalo transport narkotika i pranje novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: