Haos u Jerusalimu: Saobraćajni kolaps, gužve, pojačane mere obezbeđenja FOTO

Građani Jerusalima danas se bore sa haosom u saobraćaju i pojačanim merama bezbednosti zbog velikog skupa koji se održava u tom gradu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 23.01.2020.

11:53

Haos u Jerusalimu: Saobraćajni kolaps, gužve, pojačane mere obezbeđenja FOTO
Ilustracija: Getty image/ David Silverman / Staff

Skupu prisustvuje 47 delegacija predsednika, premijera, kraljeva, prinčeva.

Najveći događaj ikada koji se održava u Izraelu, a kojim se obeležava 75 godina od oslobodjenja Aušvica, izazvao je velike zastoje u saobraćaju, prenosi Tajms of Izrael.

Put koji vodi ka Tel Avivu bio je zatvoren od 7 do 9 sati jutros zbog dolaska državnika poput Vladimira Putina i Majk Pensa, a još jedan problem predstavlja i veliki broj policajaca na ulicama grada.

Za obezbeđenje 47 stranih delegacija zaduženo je 10.000 policajaca, što je trećina ukupnog broja policajaca u Izraelu i oni će biti raspoređeni po celom gradu.

Osim puta ka Tel Avivu, do 10 sati za saobraćaj su bile zatvoreni svi prilazi gradu, kao i delovi centra, dok će centralne gradske ulice i ulice oko Kneseta biti zatvorene veći deo dana.

Skup će početi u popodnevnim satima, a takođe će na snazi biti i zabrana korišćenja vazdušnog prostora za avione i dronove iznad grada.

Nakon skupa u večernjim satima, građane takođe očekuje ista situacija, kada državnici budu počeli da se razilaze.

Prema recima šefa policije, današnji skup je jedan od najvećih i najkompleksnijih bezbednosnih operacija ikada za Izrael.

Osim policajaca, svetske lidere će, dok budu obilazili Zapadnu obalu, štititi i izraelske odbrambene snage, posebno ruskog predsednika Vladimira Putina i britanskog princa Čarlsa, koji će se tu sastati sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

Odbrambene snage istovremeno su pojačale raspoređivanje antiraketnih sistema zbog straha da bi teroristi iz Gaze mogli da pokušaju da ispale rakete ka Izraelu, kako bi omeli skup.

Kako se navodi, ruski predsednik Vladimir Putin je jedini svetski lider čiji put u Izrael se smatra bilateralnom posetom, jer će imati i zvanične susrete sa izraelskim predsednikom i premijerom Ruvenom Rivlinom i Benjaminom Netanijahuom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: