Konte zbog Di Maja ne ide u Davos

Italijanski premijer Đuzepe Konte otkazao put na Svetski ekonomski samit u Davosu, nakon što je Luiđi Di Majo, lider Pokreta pet zvezdica podneo ostavku.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.01.2020.

10:41

Konte zbog Di Maja ne ide u Davos
Foto: Tanjug/AP Photo/Burhan Ozbilici

Kancelarija premijera Italije nije iznela razloge zbog kojih je put u Davos otkazan, ali je navedeno da Konte ostaje u Rimu kako bi se bavio "hitnim pitanjima".

Ministar spoljnih poslova Luiđi Di Majo, koji je bio u vladi od momenta kada je populistički pokret dobio 33 odsto glasova na izborima 2018. godine, podneo je juče ostavku na funkciju u stranci, ali ostaje ministar.

To je, međutim, unelo dodatnu neizvesnost u vladajuću koaliciju u Italiji.

Italijanski ministar finansija je danas rekao da vladajuća koalicija ostaje posvećena stabilnosti vlade i da je Pokret pet zvezdica potvrdio svoju podršku.

"Partija je i ranije saopštila da je posvećena tome da vlada ostane stabilna. Ništa se ne menja", rekao je on u intervju za Blumberg.

Di Maja je na čelu stranke zamienio Vito Krimi, koji će ostati na toj poziciji do partijske konferencije na kojoj će iti izabran novi predsednik, što će se dogoditi naredih meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: