"Državnici mi kažu 'daj se javi još, daj dođi malo do mene pre nego što odeš'"

Među zvanicima na Svetskom forumu o holokaustu u Jerusalimu bila je i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Izvor: index.hr
Podeli
EPA-EFE/Toms Kalnins
EPA-EFE/Toms Kalnins

Kolinda Grabar-Kitarović se prvi put, nakon gubitka izbora, malo duže zadržala pred televizijskim kamerama i odgovarala je na pitanja novinara, piše Indeks.

"Juče i danas se osećam izuzetno dobro zato što ovako, među svojim kolegama, vidim koliko priznaju koliko sam toga napravila i poštuju u poslednjih pet godina. Posebno mi je bilo drago, juče u Davosu, na panelu o Inicijativi triju mora koja ne samo da je zaživela, nego zaista je jedna vrlo konkretna inicijativa, od koje Hrvatska može puno profitirati samo ako budemo pametni. Drugo, evo danas me toliko državnika pozvalo 'daj se javi još, daj dođi malo do mene pre nego što odeš i nakon što odeš' da bih mogla da popunim celi program do kraja mandata, ali naravno biće tu i tamo još po koja poseta, opraštanje s kolegama, ali ostajem, tu sam", kazala je Grabar-Kitarović, a prenosi Dnevnik Nove TV.

Na pitanje novinara planira li da ostane u politici ili misli da se bavi nečim drugim, odgovorila je: "A znate šta, iskreno da vam kažem, zaista sam fizički umorna nakon pet godina ovog intenzivnog rada i želim najpre malo da odmorim jer nijedno ljudsko biće fizički ne može bez odmora. I onda ću polako razmišljati. Imam toliko ponuda već", rekla je.

strana 1 od 167 idi na stranu