Vučić: Mišel organizuje skup lidera ZB u februaru

Predsednik Srbije izjavio da je na svečanoj večeri koju je u Jerusalimu organizovao predsednik Izraela razgovarao i sa predsednikom Evropskog saveta.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.01.2020.

09:23

Vučić: Mišel organizuje skup lidera ZB u februaru
FOTO TANJUG / Kobi Gideon / bb

Prema njegovim rečima, predsednik ES Šarl Mišel je za februar najavio skup lidera Zapadnog Balkana.

"Očekujem da Mišel uskoro organizuje nekakav skup u februaru, na kojem će se okupiti svi lideri na Zapadnom Balkanu i da nastavimo da razgovaramo", rekao je Vučić za televiziju Pink.

Kaže da je sa njim razgovarao o poziciji Srbije i Crne Gore, koje su zemlje predvodnici u evropskim integracijama na Zapadnom Balkanu.

Vučić je rekao da je tokom večere u čast održavanja Petog svetskog foruma o Holokaustu "Sećanje na Holokaust - borba protiv antisemitizma", razgovarao sa predsednikom i premijerom Izraela, predsednicima Kipra i Grčke, premijerom Češke.

Kako je rekao, večeras će imati bilateralni sastanak sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, a razgovarao je i sa premijerom Benjaminom Netanjahuom, koji je posebno zahvalio zbog isticanja zastave sa Davidovom zvezdom na zgradi Predsedništva Srbije.

Vučić kaže da je razgovarao i sa liderima zemalja u regionu, bugarskim predsednikom Rumenom Radevom, Kolindom Grabar Kitarević, Slovenije Borutom Pahorom, kao i sa predsednikom Portugalije.

Kako kaže, najduže je razgovarao sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: