Prevrat, pobuna ili pucanje DS? Mediji: Nešto se sprema

Kulminiralo nezadovoljstvo jedne struje u DS, zbog politike koju vodi najuže rukovodstvo, nakon najnovijeg obrušavanja lidera Dveri na demokrate.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.01.2020.

07:20

Prevrat, pobuna ili pucanje DS? Mediji: Nešto se sprema

Prema pisanju medija, ta nezadovoljna struja pokušaće sredinom februara da "sruši" lidera DS Zorana Lutovca.

Kako pišu "Novosti", oni će pokušati i da izvede stranku iz Saveza za Srbiju i oforme evropsku grupaciju srodnih partija sa kojima bi najverovatnije izašla na predstojeće parlamentarne izbore.

List navodi da tom bloku pripadaju Socijaldemokratska partija Borisa Tadića i Nova stranka Zorana Živkovića, ali i svi pojedinci i grupacije koji ne gledaju blagonaklono na to što je "antievropska politika počela da preovladava u SzS".

Kako dodaje, strategija budućeg delovanja ove struje u DS mogla bi da bude utanačena već danas, na seriji neformalnih sastanaka koji se planiraju.

Okosnica "pobunjenih" je Poslanički klub DS u Narodnoj skupštini, gde je većina članova protiv ostanka u SzS i protiv bojkota, ali i beogradski odbor i još nekoliko filijala u većim gradovima, kao i Omladina demokrata, navode "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: