Tramp: Greta me je pobedila

Neposredno pre nego što je napustio padine Davosa, Donald Tramp je rekao da bi voleo da čuje Gretu Tunberg kako govori na Svetskom ekonomskom forumu.

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2020.

18:12

Tramp: Greta me je pobedila
Getty images/ Finnbarr Webster/ arhiva

Izjave 17-godišnje tinejdžerke i 73-godišnjeg predsednika dominirale su, inače, tokom dvodnevnog foruma, preneo je Rojters.

Tramp je izjavio da ga je Tunbergova pobedila u trci za naslovnu stranu magazina "Tajm", aludirajući na izbor za ličnost godine tog magazina.

On je govorio o klimatskim promenama u utorak, dok je Tunbergova sedela u publici, da bi sat kasnije ona ponovila ono što je rekla prošle godine: "Naša kuća još gori. Vaša neaktivnost podstiče plamen".

Pre nego što je otišao iz Davosa, Tramp je rekao novinarima da je želeo da čuje Gretin govor.

On je kazao da Tunbergova treba da usmeri pažnju sa SAD na druge države u kojima je zagađenje mnogo veće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: