Zelenski sa Putinom želi da razgovara samo o jednoj stvari

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski planira da tokom eventualnog susreta sa ruskim kolegom u Jerusalimu razgovara samo o daljem oslobađanju zatvorenika.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.01.2020.

16:57

Zelenski sa Putinom želi da razgovara samo o jednoj stvari
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO/ arhiva

U saopštenju kancelarije ukrajinskog predsednika se napominje da susret dvojice lidera na marginama Svetskog foruma o Holokaustu u Jerusalimu još nije zakazan, prenosi Tas s.

Kako se navodi, Zelenski će prisustvovati događajima u okviru Foruma, koji se održava danas i sutra, a sastaće se i sa izraelskim predsednikom Ruvenom Rivlinom, premijerom Benjaminom Netanijahuom, predsednikom parlamenta Julijem Edelštajnom i izraelskim privrednicima.

Održavanjem Petog svetskog foruma Holokausta obeležava se 75. godišnjica oslobađanja nacističkog logora Aušvic-Birkenau, kao i Međunarodni dan sećanja na Holokaust.

Očekuje se da će Forumu u Memorijalnom centru jad Vašem u Jerusalimu prisustvovati šefovi država i vlada 46 zemlaja, među kojima su Rusija, Francuska, SAD, Nemačka, Italija, Austrija i Srbija.

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je, tokom razgovora sa Netanijahuom prošle godine u Sočiju, spremnost da prisustvuje događaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: