Oslobođena oteta posada grčkog tankera

Kapetan i sedam članova posade grčkog naftnog tankera, oteti kod Kameruna 30. decembra, oslobođeni su.

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2020.

13:34

Oslobođena oteta posada grčkog tankera

To je objavilo danas grčko Ministarstvo trgovinske mornarice u kratkom saopštenju.

Pet Grka uključujući kapetana, dvoje Filipinaca i jedan Ukrajinac oteti su kada je oružana grupa napala tanker "Hepi ledi" (Happy Lady) kod luke Limbe. U napadu je ranjen jedan mornar, pogođen metkom u članak.

"Radujem se zbog oslobađanja pet grčkih moreplovaca. Naši usaglašeni napori bili su efikasni", napisao je na svom nalogu na Tviteru Đanis Plakiotakis, grčki ministar trgovinske mornarice.

U saopštenju minstarstva navodi se da je osam mornara oslobođeno posle pregovora.

Otmice radi dobijanja otkupa često se događaju u Gvinejskom zalivu, oblasti koja se smatra novim centrom svetske pomorske piraterije, duž obale zapadne Afrike. Gvinejski zaliv proteže se duž oko 6.000 kilometara obale od Angole na jugu do Senegala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: