Turska: Rusija je odgovorna

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da je Rusija odgovorna za zaustavljanje napada sirijske vlade.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.01.2020.

12:39

Turska: Rusija je odgovorna

Vazdušni napadi i granatiranje su deo ofanzive sirijske vlade na severozapadnu provinciju Idlib, poslednje uporište pobunjenika u zemlji i delove obližnje provincije Alep, preneo je AP.

Napadi su usledili uprkos sporazumu o prekidu neprijateljstava između Rusije i Turske koji je stupio na snagu početkom meseca. "Rusija je garant (sirijskog) režima'', rekao je Čavušoglu na panelu na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

"Rusija je obavezna da zaustavi ovu agresiju", istakao je on.

Prema Čavušogluovim rečima, situacija u Idlibu je glavni fokus Turske, jer sirijski režim povećava svoju agresiju. "Već je 400.000 ljudi raseljeno i prebačeno prema našoj granici'', dodao je Čavušoglu.

Turski ministar spoljnih poslova je kazao da će Turska nastaviti da radi sa Rusijom u Siriji uprkos tome što se nalaze na suprotnim stranama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: