Upozorenje: Ne idite tamo odakle je smrtonosni virus, a vi koji ste tamo ne napuštajte grad

Kineske vlasti upozorile građane da ne putuju u Vuhan, a one koji su tamo da ne napuštaju ovaj devetomilionskog grad iz kojeg je potekao novi korona virus.

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2020.

11:01

Upozorenje: Ne idite tamo odakle je smrtonosni virus, a vi koji ste tamo ne napuštajte grad
EPA-EFE/STRINGER CHINA OUT

Građanima je takođe preporučeno da izbegavaju gužve i javna okupljanja.

Novi virus proširio se iz Vuhana u 13 kineskih provincija i nekoliko okolnih zemalja. Takođe, zabeležen je i jedan slučaj u SAD:

Potvrđeno je 440 slučajeva obolelih od virusa za koji se veruje da je potekao sa riblje pijace. Do sada je umrlo devet osoba.

"Ne idite u Vuhan. A oni koji su u Vuhanu mole se da ne napuštaju grad", rekao je potpredsednik Nacionalne zdravstvene komisije Li Ben.

Kineske vlasti takođe su priznale da se zemlja nalazi u "najkritičnijoj fazi" prevencije i kontrole bolesti, prenosi BBC.

Potvrđeno je da se virus poznat pod nazivom 2019-mCoV prenosi sa čoveka na čoveka.

Znaci infekcije uključuju respiratorne simptome, groznicu i teškoće sa disanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: