"Borili smo se za to da Er Srbija ne leti za Prištinu. Nije zgodno"

Beograd -- Srbija je tražila da na novoj avio-liniji Beograd-Priština ne leti Er Srbija, već da to bude neka druga avio-kompanija, izjavio Vučić iz Davosa za RTS.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, todordinchev
Foto: Depositphotos, todordinchev

Predsednik Srbije je naglasio da se u domaćoj javnosti moglo videti "ogromno neznanje" dela opozicije koji su pitali zašto ne leti Er Srbija.

"Nije zgodno da leti Er Srbija iz mnogo razloga. Er Srbija bi morala sa njihovim vazduhoplovnim vlastima, direkcijama i aerodromom da potpisuje sporazume. Onda je bilo mnogo lakše da to radimo preko Lufthanse i tražili smo da KFOR bude posrednik", rekao je Vučić za RTS.

Naglašava da neko ko se upušta u ocene tog slučaja mora mnogo da zna.

Komentarišući to što su neki nakon potpisivanja pisma o namerama o obnovi avio-linije između Beograda i Prištine rekli da je time nezavisnost Kosova ugrožena, Vučić kaže da je "u Prištini nezavisnost ugrožena čim vide nekog Srbina".

Navodi da ne razume da neko u 21. veku kritikuje uspostavljanje avio-linija, izgradnju auto-puteva zbog slobodne trgovine. "To niste mogli da priuštite sebi ni u 15. i 16. veku, a kamoli 21. veku. Neki ljudi su ostali u rano feudalom dobu", zaključio je on.

strana 1 od 95 idi na stranu