Pripadnik Žandarmerije napao osoblje doma zdravlja

Pripadnici Policijske uprave u Kraljevu izašli su na mesto događaja odmah po prijavi da jedan muškarac u Hitnoj službi Doma zdravlja fizički nasrće na osoblje.

Izvor: Tanjug

Sreda, 22.01.2020.

12:47

Pripadnik Žandarmerije napao osoblje doma zdravlja
Ilustracija: Depositphotos/ ia___64

Policija je nakon obavljenih razgovora sa akterima događaja i svedocima utvrdila da je tridesetsedmogodišnji pripadnik Žandarmerije u Kraljevu, koji je bio van dužnosti, vređao i udarao dvojicu medicinskih tehničara.

O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, koje se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela.

Policija je pripadniku Žandarmerije odredila zadržavanje do 24 sata zbog vređanja, vršenja nasilja ili pretnje na osnovu Zakona o prekršajima.

Takođe u Žandarmeriji je u toku pokretanje disciplinskog postupka protiv njenog pripadnika i on će do okončanja postupka biti udaljen iz službe.

"Normalan čovek to ne može da uradi"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je napad na medicinsko osoblje u kraljevačkom domu zdravlja skandalozan i očekuje da nadležni organi kazne počinioca najstrožom kaznom, kako se to više ne bi ponovilo.

"Normalan čovek to ne može da uradi, da dođete kod lekara u zdravstvenu ustanovu, tražite pomoć, a onda vi pretučete tu osobu. To je skandalozno", rekao je Lončar odgovarajući na pitanja novinara na beogradskom aerodromu, gde je danas predstavljena kamera za merenje telesne temperature putnika, a u cilju sprečavanja širenja novog koronavirusa.

Lončar je apelovao na nadležne organe, policiju i sud, da najstrože kazne počinioca, kao upozorenje ostalima da to više nikad ne učine.

"Ovo nije Divlji zapad, ovo je država u kojoj mora da se zna red i prema tome, zdravstveni radnici koji pružaju pomoć, ne moraju da budu maltretirani i ne može niko da ih tuče. To nećemo dozvoliti i očekujemo najstrože kazne", naglasio je Lončar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: