Poziv mladićima koji su napunili 18 godina: Javite se u vojnu evidenciju VIDEO

Poziv za uvođenje u vojnu evidenciju osoba koje ove godine postaju punoletne upućen je mladićima rođenim 2002. godine.

Izvor: Beta

Sreda, 22.01.2020.

12:05

Poziv mladićima koji su napunili 18 godina: Javite se u vojnu evidenciju VIDEO
Ilustracija: EPA/PHILIPP GUELLAND

Takođe, poziv je upućen i onima starijih godišta koji nisu uvedeni u vojnu evidenciju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju traje do 28. februara, posle čega će biti upućivani pojedinačni pozivi svima koji se nisu odazvali, navedeno je u saopštenju.

Podseća se da uvođenje u vojnu evidenciju ne znači pozivanje na služenje vojnog roka, već predstavlja obavezu određenu Zakonom o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi.

Ovu zakonsku obavezu mladići treba da regulišu javljanjem u nadležni Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu.

Potrebno je da na uvid ponesu ličnu kartu ili ukoliko je ne poseduju neku drugu javnu ispravu iz koje se može utvrditi identitet, a uvođenje u vojnu evidenciju moguće je obaviti svakog radnog dana od 9.00 do 15.00 časova, navedeno je u saopštenju.

Mladići koji borave u inostranstvu svoje pravo i zakonsku obavezu ispunjavaju u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije u zemlji boravka, a potrebno je da na uvid ponesu važeću putnu ispravu.

Detaljnije informacije o uvođenju u vojnu evidenciju može se pronaći na sajtu Ministarstva odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: